News

28.03.2019 - Proefdoosje persoonlijke postzegels (NL) voor het goede doel geveild

Voor de Nationale Tentoonstelling Gouda 2019 (17-20 april) werd door PostNL een persoonlijke rolzegel vervaardigd, die gratis bij de tentoonstellingscatalogus wordt meegeleverd. Omdat een eerste oplage hiervan volledig werd afgekeurd, werd eerst een proefoplage van totaal één doosje met 100 zegels vervaardigd. Daarna werd de gehele oplage van 24 doosjes geproduceerd.
Het proefdoosje heeft een ander productienummer tussen de zegels dan de overige doosjes, die allemaal hetzelfde nummer hebben. Het bijzondere aan deze persoonlijke rolzegel is de nummering die compleet afwijkt van
de normale nummering van rolzegels die via de webapplicatie besteld worden. Vermoedelijk is dit omdat de eerste bestelling afgekeurd werd de vervaardiging van het testrolletje en 24 andere rolletjes deze buiten de webapplicatie plaats hebben gevonden vandaar het afwijkende nummer.
Het proefdoosje wordt door de hoofdsponsor, Corinphila Veilingen, geveild. De gehele opbrengst wordt geschonken aan de Voedselbank te Gouda. De inzetprijs van het doosje met 100 zegels Nederland 1 is € 100. Er kan schriftelijk geboden worden, zowel direct aan het adres van Corinphila (uiterlijk tot 15 april) of op de tentoonstelling bij Corinphila of de organisatie. Dat kan tot vrijdag 19 april 16.00 uur. Die avond wordt het doosje door veilingmeester Nathan Bouscher tijdens het feestelijke palmarès bij opbod verkocht. Het doosje wordt geleverd op zaterdag 20 april 16.00 uur in De Mammoet of wordt tegen verzendkosten toegezonden.