News

31.01.2019 - "PHILOTELIA" geheel gedigitaliseerd!

(wm) Het officiële tijdschrift van de Griekse Filatelistische Bond werd opgericht in 1924 en is een van de oudste van het land. Het verschijnt om de twee maanden en sinds het eerste nummer worden de belangrijkste artikelen ook in het Engels en/of Frans gepubliceerd, sinds 1984 alleen nog in het Engels. Het tijdschrift, dat van hoge kwaliteit is, staat bekend om zijn gedegen onderzoekbijdragen, die vaak ook als afzonderlijke verschenen.
Naast de onderzoekartikelen die het grootste deel van het tijdschrift uitmaken, worden ook de rubrieken over het verenigingsleven, belangrijk filatelistisch nieuws uit binnen- en buitenland, nieuws uit Griekenland en Cyprus, speciale ontwaardingen en de presentatie van nieuwe filatelistische literatuur bijgehouden. Elk nummer telt 64 pagina's, waarvan 16 in kleur. Sinds de oprichting heeft het tijdschrift meer dan 100 medailles behaald op internationale tentoonstellingen. Er werden ook en ook hoge onderscheidingen uitgereikt door gerenommeerde verenigingen en instellingen.
Dankzij de steun van het Historisch Archief van de Nationale Bank van Griekenland was het mogelijk om de edities uit de periode 1924-2001 volledig te scannen. De edities die van 2002 tot 2017 verschenen waren eerder al digitaal beschikbaar: als volledig in kleur uitgevoerde pdf-bestanden. Dit betekent dat dit belangrijke tijdschrift nu in zijn geheel in digitale vorm beschikbaar is. De tekst is volledig doorzoekbaar en de bestanden bevatten de vijf delen van de cumulatieve indexen van het tijdschrift voor de jaren 1924-2008.
Het volledige tijdschrift omspant 95 jaar (!) is beschikbaar op een USB-stick die 100 euro (plus verzendkosten) kost. Informatie en bestellingenl: info@hps.gr