News

11.01.2019 - Vers van de pers: MICHELs CEPT-catalogus 2019

(Unterschleißheim-PR) Vrijwel geen enkel ander verzamelgebied binnen de filatelie onderstreept het belang van de eenheid van landen en volkeren zozeer als het thema 'Verenigd Europa', ook wel bekend als 'CEPT'. In de recent verschenen MICHEL-catalogus 'CEPT 2019' vindt iedere serieuze en geëngageerde verzamelaar van het thema ‘(verenigd) Europa’ een schat aan informatie die hem of haar zal ondersteunen bij het opbouwen en vervolmaken van zijn collectie.
Maar de catalogus biedt nog veel meer. Bijna alle onderwerpen die verband houden met de Europese Gemeenschap komen aan bod: voorlopers, NAVO, EFTA, Norden, CVSE, de zegels van de Raad van Europa en de zogenaamde sympathie-uitgiften (‘meelopers’). De nieuwe editie van de catalogus brengt ook dit keer weer veel nieuwe informatie. Zo kunnen nu van acht landen de oplagecijfers van vooral de wat oudere emissies worden gepresenteerd. De velgrootten van de zegels van Cyprus konden ook worden achterhaald. De catalogisering van de postzegelboekjes werd gestandaardiseerd en in overeenstemming gebracht met de huidige verzamelnormen. Daarnaast zijn er vijf nieuw ontdekte variëteiten opgenomen.
Zoals altijd werden de prijsnoteringen grondig gecontroleerd en bijgewerkt. Van de Benelux-landen via de Scandinavische landen tot aan Griekenland en Turkije werden prijsstijgingen doorgevoerd. Sommige emissies – zie Montenegro (2013) of Luxemburg (2017) - hebben zelfs het potentieel om moderne zeldzaamheden te worden. De grootste prijsbewegingen zijn echter te vinden bij de Duitse emissies.
De 44e editie van deze paperback catalogus in full colour omvat 560 pagina's, biedt ongeveer 5.700 illustraties en meer dan 22.000 prijsnoterinngen. ISBN 978-3-95402-257-1. De catalogus is verkrijgbaar in postzegel- en boekwinkels voor de prijs van 72 euro.