News

12.10.2018 - Nieuwe website van de BDPh: compact, up-to-date en modern

(BDPh) De website van de Duitse vereniging van filatelisten (BDPh) is de afgelopen maanden grondig en fundamenteel op de schop gegaan. Dat gebeurde onder leiding van BDPh-president Alfred Schmidt. "Behalve het doorvoeren van een ‘new look’ hebben we ook de inhoud gedeeltelijk aangepast. Ons doel was daarbij het aanbieden van een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke website, die de bezoekers optimaal informeert,’ aldus Schmidt.
Christian Büning (Oberwesel) heeft het uiterlijk van de website opgefrist, terwijl Stefanie Wiechmann (Mönchengladbach) het ontwerp technisch implementeerde. "De website heeft nu een frisse uitstraling en biedt een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Het is een modern, met de nadruk op foto’s, afbeeldingen en andere illustraties", zegt Schmidt.
Een belangrijke beslissing was de inhoud van de vernieuwde website voortaan gratis ter beschikking te stellen. De registratieprocedure die tot dusver werd gehanteerd is niet meer nodig. Alleen wie het maandelijkse tijdschrift voor leden van de BDPh, "philatelie", wil lezen, behoeft zich te laten registreren. De omweg die tot dusver via de vorige provider liep is niet meer nodig. Leden die geen gebruik meer willen maken van de traditionele ‘ink to paper’-edities en in plaats daarvan de inhoud online wil lezen, kan het blad als PDF-bestand downloaden. De verzending per post wordt tegelijkertijd stopgezet. Registreren gaat snel en hetzelfde geldt voor de activering van de accounts. Schmidt: "De edities die sinds januari 2017 zijn verschenen zijn toegankelijk gemaakt. Het postzegelblad met de hoogste oplage in Europa levert daarmee een baanbrekende prestatie.’
De voorzitter van de BDPh is natuurlijk blij met de lof die tot nu toe is ontvangen over het nieuwe uiterlijk van de website, maar ook kritiek is welkom. Stuur uw opmerkingen naar het volgende e-mailadres: info@bdph.de.