News

10.10.2018 - MICHEL Liechtenstein en Zwitserland Speciaal 2018/2019

Liechtenstein:

(wm) De 37e editie van deze speciale catalogus is sinds 9 september in de winkels verkrijgbaar. Op 504 pagina's beslaat de hardcover catalogus het hele spectrum van prefilatelie tot postzegels, postwaardestukken en numismatiek. Speciale gebieden zoals voorgangers en volgelingen, luchtpost, zeppelin mail, militaire post, field mail, krijgsgevangenenpost, krijgsgevangenenpost en interneringspost, zelfs de officiële speciale documenten, worden ook gecatalogiseerd.
Vooral de Zeppelin-post en numismatiek kenden aanzienlijke prijsstijgingen, waarbij de prijzen over het algemeen in euro's en Zwitserse frank in de catalogus werden vermeld. De lezer vindt ongeveer 23.000 citaten en meer dan 2.400 illustraties. De redactionele focus van deze nieuwe editie lag op postzegels.
Zwitserse verzamelaars zullen het waarderen dat naast de Michel-catalogusnummers ook de nummers van Zumstein zijn opgenomen. De catalogus is verkrijgbaar in de boekhandel voor 46 Euro.

Zwitserland:

(Unterschleissheim) De Schweiz-Spezial 2018/2019 biedt verspreid over 472 pagina's meer dan 4.300 illustraties en meer dan 33.000 prijsnoteringen. Het is niet overdreven de catalogus te betitelen als het standaardwerk van de Zwitserse filatelie, dankzij zijn duidelijke structuur, de rijkdom aan informatie en ook omdat de catalogus elk jaar met grote zorg wordt herzien en bijgewerkt. De stabiliteit van de Zwitserse frank komt ook tot uiting in de bovenstaande waarderingen. Zowel in de klassieke als in de moderne uitgave zijn er een aantal prijsverhogingen geweest. Bij de uitgiften van de Internationale Organisaties is het zaak op de noteringen van de brieven te letten; soms is er sprake van een verdubbeling van de waarde.  Ook dit jaar zijn er weer redactionele verbeteringen en aanvullingen in de tekst verwerkt en nieuwe ontdekkingen toegevoegd. De catalogus is sinds enkele weken voor 68 euro verkrijgbaar, hoofdzakelijk in speciaalzaken en bij boekhandels.