News

04.06.2018 - Wolfgang Maassen geëerd met de Anton Abele-medaille

(wm) Op 19 mei, tijdens de NABA 2018 in Lugano, greep de president van de Zwitserse Bond van Filatelisten, Hans Schwarz (die ook als eindredacteur van de Schweizer Briefmarken-Zeitung fungeert) de kans aan om zijn voormalige collega Wolfgang Maassen (die gedurende 28 jaar de eindredactie voerde van het Duitse Bondsblad ‘philatelie’) met de Anton-Ebelemedaille te eren voor zijn bijdragen aam de filatelistische literatuur en andere aandachtsgebieden.
Schwarz verwees in zijn toespraak naar de meer dan 80 eigen publicaties die op Maassens naam staan. Daarnaast zijn er nog eens ruim dertig waarbij hij uitgever of co-auteur fungeerde. En dan zijn er nog de enkele duizenden artikelen die Maassen voor talloze Duitse en buitenlandse tijdschriften schreef. Maassen heeft ook naam gemaakt in de Zwitserse filatelie, laatstelijk nog met zijn omvangrijke, meerdelige biografie van Philipp von Ferrari. Maassen is nog steeds de redacteur van het APHV-magazine, het AIJP-blad ‘The Philatelic Journalist’ zijn eigen, gratis digitale tijdschrift PHILA HISTORICA.
Wolfgang Maassen nam de prijs met dankbaarheid in ontvangst, waarbij hij er wel op wees dat ook de Zwitserse filatelie-zelf in de afgelopen jaren talloze indrukwekkende publicaties heeft geleverd. Hij wees er op dat ook deze werken de hulde verdienden die hem nu toekwam. Des te meer waardeerde hij de eer die hij als buitenlander in Lugano had gekregen.


Hans Schwarz (rechts) presenteert Wolfgang Maassen de Anton-Ebelemedaille, een diploma en een kostbaar boek. Foto: Jean-Paul Bach