News

08.01.2018 - Christoph Gärtner Awards 2017

(wm) Tijdens de eind november, begin december 2017 gehouden MonacoPhil-tentoonstelling in Monte Carlo werden voor de vijfde keer op rij de winnaars van de CG-Awards bekend gemaakt. De prijzen zijn in het leven geroepen door het Duitse veilinghuis Christoph Gärtner en gaan naar tien studiegroepen en verenigingen van over de gehele wereld die samen met tientallen anderen hun publicaties (tijdschriften, monografieën, boeken, etc.) ter beoordeling hadden voorgelegd. Er waren deze keer ook twee speciale prijzen: één voor 'Digitale Literatuur' en één voor 'Jeugd'. De inzendingen werden beoordeeld door een jury bestaande uit bekende juryleden, onder wie Richard Johnson (Zuid-Afrika), Patrick Maselis (België) en Rainer von Scharpen (Duitsland). Elk jurylid stemde per computer, waarna de eindscore werd berekend.
De winnaar van de groep ‘normale’ publicaties was wederom de Collectors Club of Chicago (Verenigde Staten,) die een prijs van € 2000 ontving voor zijn publicatie "US Contract Mail Routes by Railroad (1832-1875)." De tweede plaats was voor de Duitse themaclub 'Motivgruppe Musik '. De studiegroep 'ArGe Krone/Adler', ook uit Duitsland, veroverde de derde plaats.
De speciale prijs voor digitaal geproduceerde literatuur ging naar "PHILA HISTORICA", een gratis digitaal tijdschrift over filatelistische geschiedenis en filatelistische literatuur, dat onder redactie staat van Wolfgang Maassen. Het tijdschrift kan gratis worden gedownload op internet (www.philahistorica.de). PHILA HISTORICA won nipt; de Italiaanse publicatie 'Vaccari News' kreeg slechts een half punt minder dan de winnaar. In de categorie 'Jeugd' ging de prijs naar de uit Duitsland afkomstige 'Meininger Briefmarkensammlerverein'.

Hoopvolle gezichten bij de bezoekers, kort voor de uitreiking van de CG-Awards in het 'Top Car Museum' van Prins Albert II in Monaco. Foto: Wolfgang Maassen