News

09.08.2017 - Internationale tentoonstelling van filatelistische Literatuur (23 en 24 maart 2018)

(wm) Het heeft vijf jaar moeten duren, maar nu wordt er dan toch weer een internationale tentoonstelling van filatelistische literatuur georganiseerd. Het evenement moet zoveel mogelijk aansluiten bij het succes van de vorige tentoonstelling, IPHLA 2012 in Mainz.
Komend jaar is Milaan gastheer van deze competitieve expositie, waarvoor de regels zullen gelden zoals die onlangs door de FEPA voor filatelistische literatuur werden vastgelegd. Het kan geen kwaad dit hier te benadrukken, want het houdt in dat nu ook digitale literatuur voor een beoordeling in aanmerking komt. Dit laatste is altijd de wens geweest van de AIJP, niet alleen in de persoon van de voormalige vicepresident van deze organisatie, maar ook in die van de huidige voorzitter. Hun motivatie was en is dat alle soorten filatelistische literatuur in staat moeten worden gesteld aan een literatuurtentoonstelling deel te nemen. vooen sociaal aanvaardbaar kunnen deelnemen.
Auteurs, journalisten en uitgevers zullen het zeker ook weten te waarderen dat ITALIA 2018, georganiseerd in het kader van de door de Associatie van Italiaanse filatelistenverenigingen te houden tentoonstelling MILANOFIL 2018, slechts één exemplaar van elke inzending verlangt. Bovendien is het kadergeld ongebruikelijk laag: per inzending wordt slechts veertig euro gevraagd. Om de betaling te vergemakkelijken is de mogelijkheid geopend om de kosten via PayPal te voldoen. Een en ander maakt het mogelijk om de zaken zo ‘lean and clean’ mogelijk te laten verlopen.
Geïnteresseerde auteurs, journalisten, uitgevers en andere kandidaat-deelnemers kunnen hun titels uitsluitend registreren op de website www.italia2018.eu. De jury heeft drie maanden de tijd om alle inzendingen – in eigen huis – te beoordelen. Er zijn dus geen lange, dure vergadersessies tijdens de tentoonstelling nodig. ITALIA 2018 slaat overduidelijk nieuwe paden in en dat is iets waarvoor de organisatie waardering verdient.
De jury zal bestaan uit negen gerenommeerde kenners van filatelistische literatuur. De voorzitter is al benoemd: dat is Giancarlo Morolli. De FEPA levert José Ramón Moreno als adviseur en daarnaast Bruno Crevato-Selvaggi als jurylid. Als secretaris van de jury fungeert Michelle Caso uit Italië. De overige namen van de juryleden worden binnenkort bekend gemaakt; het staat vast dat het om bekende auteurs, uitgevers en/of journalisten zal gaan.
Als u wilt deelnemen kunt u uw titels vanaf nu aanmelden op de website www.italia2018.eu. Daar vindt u ook de eerste berichten over het volgend jaar te houden evenement.