News

06.08.2017 - Specialist Latijns-Amerika Brian Moorhouse overleden

(wm) Filatelisten van over de gehele wereld zullen geschokt zijn toen ze het nieuws vernamen dat de bekende Britse Midden- en Zuid-Amerikaspecialist Brian Moorhouse op 15 juli 2017 was overleden in Peterborough aan de gevolgen van een hersentumor. Een paar weken eerder was hij nog present op FINLANDIA in Tampere, waar zijn Haïti-verzameling met Groot Goud werd bekroond. Op dat moment had hij een eerste serie van bestralingen al achter de rug; dat hij kanker had was in januari 2017 ontdekt. Helaas overleefde hij de tweede fase van zijn behandeling niet; op 15 juli overleed hij vredig, omringd door zijn vrouw Mimi en een aantal van zijn familieleden.
Brian Moorhouse was een van de grote kenners van de Latijns-Amerikaanse filatelie. Als handelaar begon hij zich in de jaren ’70 te specialiseren. Hij voerde gedurende vele jaren de redactie van zijn eigen blad ‘The Mainsheet’, dat hij gebruikte om de resultaten van zijn research te publiceren.
Brian was een echte cosmopoliet; samen met zijn vrouw bezocht hij meer dan 200 landen en gebieden. Hij was met zijn stand op vrijwel alle grote internationale beurzen te vinden.
Op Internet is een indrukwekkend condoleanceregister te vinden, dat door zijn vrouw werd opgezet en dat dankzij de reacties die erop zijn geplaatst een goed beeld geeft van de persoon die Brian Moorhouse was. U vindt dit register op het adres brianmoorhouse.com/memory/. Er bestaan plannen om samen met Corinphila in Zürich is publicatie samen te stellen over zijn meest recent Haïti-verzameling. Naar verwachting zal de Royal Philatelic Society in Londen in september aanstaande een zogenoemde ‘come together’-bijeenkomst voor vrienden en kennissen beleggen.
Iedereen die Brian kende zal zich hem herinneren vanwege zijn gevoel voor humor, zijn licht spottende glimlach en zijn behulpzaamheid. Hij was slechts 68 jaar oud en overleed dus veel te vroeg. De internationale filatelie zal hem ontzettend missen.