News

15.05.2017 - PostNord lijdt megaverlies

PostNord, het gezamenlijke postbedrijf van Denemarken en Zweden, heeft over het jaar 2016 slecht gepresteerd; het bedrijf heeft te maken met forse verliezen. PostNord is voor 40 procent in Deense en 60 procent in Zweedse handen.
PostNord meldt over het jaar 2016 een verlies van 1.012 miljoen Zweedse kronen, wat overeenkomt met ca. 105 miljoen euro. Het bedrijf heeft verklaard dat de onverwacht snelle digitalisering in Denemarken voor de slechte resultaten heeft gezorgd. Daardoor werd er minder post vervoerd en bezorgd.
PostNord grijpt de slechte cijfers aan om het aantal medewerkers te verminderen. Hoeveel mensen hun baan zullen verliezen is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het een aantal jaren zal duren voor PostNord weer winst zal maken.
Een ander gevolg van de slechte resultaten is de verhoging van een aantal posttarieven. Zo ging het tarief voor een standaard binnenlandse brief of briefkaart op 1 april jl. van 6.50 kronen naar 7.00 kronen. Een brief naar het buitenland kostte tot voor kort 19.50 kronen; dat is inmiddels 21 kronen geworden.