News

21.04.2017 - FEPA Medailles 2016 uitgereikt

(gm/wm) De Federatie van Europese Filatelistenbonden (FEPA) heeft onlangs zijn jaarlijkse medaille voor uitzonderlijke diensten op het gebied van de georganiseerde filatelie toegekend. De medaille, die betrekking heeft op het jaar 2016, ging naar Christo Vasilev Nikoltchev uit Bulgarije. Nikoltchev is als sinds het begin van de jaren zeventig actief in de filatelie. Zijn werkzaamheden werden steeds veelomvattender: dat liep van nationale betrokkenheid via Balkan- en Europees gerelateerde bijdragen tot aan inspanningen op internationaal niveau. Hij droeg vooral bij aan de verdere ontwikkeling van de jeugdfilatelie en hij fungeerde dan ook van 1990 tot 1992 als voorzitter van de FIP-commissie voor jeugdfilatelie. Gedurende meer dan veertig jaar was hij betrokken bij een groot aantal evenementen: als organisator, als jurylid, als auteur en als leider van seminars.
Een ander FEPA-onderscheiding, de Medaille voor Uitzonderlijke Filatelistische Studies en Onderzoek 2016, ging naar Ari Muhonen (onderzoeksleider), auteur van een boek over de Finse posttarieven in de periode 1875-2001. Het bewuste boek werd door het Fins Postmuseum gepubliceerd. Muhonen werkte samen met een aantal co-auteurs, te weten Harri Ala-Honkola, Hannu Kauppi, Juhani Kerppola en Esko Seitsonen; zij ontvingen een speciaal certificaat.
Er waren ook bijzondere certificaten voor een aantal runners-up. De getuigschriften gingen naar Thimi Nika (Albanië), Horst Diederich (Duitsland), Julion Auleytner (Polen) en Vacille Brala (Roemenië).