Welkom op de AIJP

Welkom bij de AIJP, de Association Internationale des Journalistes Philatéliques!

In de TIMES, het gezaghebbende Britse dagblad, verscheen in het jaar 1841 een grappige advertentie over het verzamelen van postzegels:

'Postzegels gezocht. Een jongedame die haar slaapkamer met gestempelde postzegels wil behangen, heeft dankzij de liefdevolle hulp van haar vrienden al meer dan 16.000 zegels verzameld. Omdat dit aantal nog lang niet voldoende is, verzoekt zij meelevende personen om, door het zenden van postzegels, aan de realisatie van haar idee bij te dragen.'

Zo begon het; een serieuze hobby ontstond. Vanaf het jaar 1860 verscheen er filatelistische vakliteratuur, zoals catalogi, postzegelbladen, veilinglijsten en albums. Bij het creëren van al deze zaken waren en zijn tot op de dag van vandaag journalisten, redacteuren, auteurs en uitgevers betrokken. Het gaat om een groep vakmensen van wie een groot deel zich heeft georganiseerd in een wereldomspannende vereniging: de AIJP.

Als u ook tot deze groep behoort (of denkt te behoren) dan is het lidmaatschap van de AIJP misschien iets voor u. Bezoek de andere pagina's van deze website, zodat u een indruk krijgt hoe de AIJP is ontstaan, zich heeft ontwikkeld en zich inzet voor het belang van de filatelische journalistiek. En vergeet niet de actuele berichtjes te lezen die in de rechterkolom staan aangekondigd.

Flag Counter

News

20.10.2019 - Schwaneberger Verlag awarded the German Publishers Prize 2019
(AIJP-uk/pcp) In a ceremony during the Frankfurt Book Fair, the Schwaneberger Verlag was presented with the German Publishers Award 2019.

18.10.2019 - AIJP-Directeur Dr. Mark Bottu wordt hoofdredacteur van ‘De Postzegel’
Gedurende een moeilijke overgangsperiode werd ‘De Postzegel’, het meest vooraanstaande Belgische (Nederlandstalige) filatelie-tijdschrift in Belgje geleid door Guido LEFEVER, die tevens ook secretaris van de ‘Vlaamse Bond van Postzegelverzamelaars ‘

17.10.2019 - IBRA-Homepage online!
(bdph-jb/pcp) In a good 18 months IBRA 2021 will open its doors at Messe Essen from 6 to 9 May.