Welkom op de AIJP

Welkom bij de AIJP, de Association Internationale des Journalistes Philatéliques!

In de TIMES, het gezaghebbende Britse dagblad, verscheen in het jaar 1841 een grappige advertentie over het verzamelen van postzegels:

'Postzegels gezocht. Een jongedame die haar slaapkamer met gestempelde postzegels wil behangen, heeft dankzij de liefdevolle hulp van haar vrienden al meer dan 16.000 zegels verzameld. Omdat dit aantal nog lang niet voldoende is, verzoekt zij meelevende personen om, door het zenden van postzegels, aan de realisatie van haar idee bij te dragen.'

Zo begon het; een serieuze hobby ontstond. Vanaf het jaar 1860 verscheen er filatelistische vakliteratuur, zoals catalogi, postzegelbladen, veilinglijsten en albums. Bij het creëren van al deze zaken waren en zijn tot op de dag van vandaag journalisten, redacteuren, auteurs en uitgevers betrokken. Het gaat om een groep vakmensen van wie een groot deel zich heeft georganiseerd in een wereldomspannende vereniging: de AIJP.

Als u ook tot deze groep behoort (of denkt te behoren) dan is het lidmaatschap van de AIJP misschien iets voor u. Bezoek de andere pagina's van deze website, zodat u een indruk krijgt hoe de AIJP is ontstaan, zich heeft ontwikkeld en zich inzet voor het belang van de filatelische journalistiek. En vergeet niet de actuele berichtjes te lezen die in de rechterkolom staan aangekondigd.

Flag Counter

News

17.09.2019 - Gary Brown (Died 14. September 2019)
The President of the FIP Literature Commission, Gary Brown from Australia, died suddenly and unexpectedly. At STOCKHOLMIA 2019 he was still a member of the jury and evaluated philatelic literature

15.09.2019 - SHORTLY PUBLISHED: MICHEL Südosteuropa 2019/2020 (EK 4)5 South East Europe)
(ok/pcp-wm) MICHEL Südosteuropa 2019/2020 is another volume produced with the new Philatelic Database (PDB). On the outside you can see the change in the revised layout.

15.09.2019 - NEW PUBLICATION: Volker Köppel: Deutsche Bundes- und Philatelistentage 1889–1945. Handbuch und Katalog
(pcp-wm) One might think that this popular field of collecting has already been extensively researched in recent decades. Volker Köppel's new book, however, brings more.