Welkom op de AIJP

Welkom bij de AIJP, de Association Internationale des Journalistes Philatéliques!

In de TIMES, het gezaghebbende Britse dagblad, verscheen in het jaar 1841 een grappige advertentie over het verzamelen van postzegels:

'Postzegels gezocht. Een jongedame die haar slaapkamer met gestempelde postzegels wil behangen, heeft dankzij de liefdevolle hulp van haar vrienden al meer dan 16.000 zegels verzameld. Omdat dit aantal nog lang niet voldoende is, verzoekt zij meelevende personen om, door het zenden van postzegels, aan de realisatie van haar idee bij te dragen.'

Zo begon het; een serieuze hobby ontstond. Vanaf het jaar 1860 verscheen er filatelistische vakliteratuur, zoals catalogi, postzegelbladen, veilinglijsten en albums. Bij het creëren van al deze zaken waren en zijn tot op de dag van vandaag journalisten, redacteuren, auteurs en uitgevers betrokken. Het gaat om een groep vakmensen van wie een groot deel zich heeft georganiseerd in een wereldomspannende vereniging: de AIJP.

Als u ook tot deze groep behoort (of denkt te behoren) dan is het lidmaatschap van de AIJP misschien iets voor u. Bezoek de andere pagina's van deze website, zodat u een indruk krijgt hoe de AIJP is ontstaan, zich heeft ontwikkeld en zich inzet voor het belang van de filatelische journalistiek. En vergeet niet de actuele berichtjes te lezen die in de rechterkolom staan aangekondigd.

Flag Counter

News

15.11.2019 - London 2020 getting closer
It will not be long before London 2020, the international stamp exhibition to be held at the Business Design Centre in London’s Islington in May, is upon us.

14.11.2019 - Great Philately - from the House of Christian Geigle
(pcp-wm) Since 1 November 2019, the new fixed price offer from the Grünwalder specialist dealer Christian Geigle has been available.

14.11.2019 - PREVIEW: 157th Dr. Derichs auction on 28 November 2019 in Cologne. Special catalogue "The Postal History of the Memelland".
(pcp-wm) Memelland has a very eventful history. Since the introduction of stamps in 1850 it was Prussian, then from 1871 it belonged to the newly founded German Reich.